• Announcements

    • HEAVY265

      New Forum Lead!   11/17/2019

      It's with great pleasure to announce B2K as the new Forum Lead.   I am very confident he will be good for the forums, he has great ideas and direction for the future of the forums.
      Good luck sir and GOD speed.
Sign in to follow this  
Followers 0
jpanzerj

Everytime i spawn i CTD...

17 posts in this topic

Ok everytime i spawn now i always just CTD. No error message or anything. Anyone have any suggestions?

Also when i restart the game immediantly afterwards menu comes up as a CTHL.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I dont have an answer for you JPJ. But this is going to get moved to community support forums im sure.

I would have posted there but not many people read the support forums tbh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok everytime i spawn now i always just CTD. No error message or anything. Anyone have any suggestions?

Also when i restart the game immediantly afterwards menu comes up as a CTHL.

you could switch from dail up to brondband maybe that would help:confused::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. never heard/had this kind of problem, sounds like some software problem though.. did it appear without doing any changes anywhere(windows/driver/other update, or new installs)? If so, i'd suggest removing fresh installs if possible and/or maybe rolling back windows/driver/other updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont know it was doing that bad yesturday and the day before. I mean it hasnt normally done that but I've ctd 5 times in a row once when I just spawned on the training server as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok everytime i spawn now i always just CTD. No error message or anything. Anyone have any suggestions?

Also when i restart the game immediantly afterwards menu comes up as a CTHL.

Seems my evil plan for axis ww2ol domination is working. 1 allied player down, 102930284 to go.

Muhuhahhahaha, muhuhuhahaha! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

dont DL pRoN while trying to connect play game... FTW!

I'd look for ad ware and spyware first... you know from all that pron DLing..

OR get a Mac.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disturbance on line, downloading, msn/facebook (not so common for people with broadband as it doesnt uses so much resources), will most likely end in a CTHL and not a CTD.

Most common issues regarding instant CTDs (no warning etc) is usually related to driver issues. And under there, the video driver. Can make a huge difference in some cases.

Try reinstalling them if you have the latest version already, if that doesnt work try to downgrade to the second latest version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There might not be as much traffic here, but at least the people who respond here have an idea what they're talking about! ;)

As Smokeeye mentioned, CTDs are more often driver related. Did anything on your computer change since you were last able to play WWIIOL?

BTW, that CTHL when relaunching is normal. If you wait a minute before relaunching, you shouldn't see that. This is fixed in 1.29, I think.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BTW, that CTHL when relaunching is normal. If you wait a minute before relaunching, you shouldn't see that. This is fixed in 1.29, I think.

Unless it was fixed in the last beta patch it's not...

Share this post


Link to post
Share on other sites

How about some feedback? What's your system specs, OS, and in game settings? Did you change anything before the crashing started? Are you running on MB sound with your ww2 in game sound setting set to hardware? That's a recipe for a crash. Try updating your sound drivers. It's usually the last thing that people check and I've seen sound cause as many problems as video drivers in this game.

When was the last time you cleaned the dust out of the heat sink on your video card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you crash when spawning any French unit, or a specific subset (i.e. AFV's)? Quite often crashing when spawning a specific unit or group of units is caused by an error in one of the sound files that was introduced when the most recent patch was installed. Reinstalling from the full install file is the fix for this particular problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you crash when spawning any French unit' date=' or a specific subset (i.e. AFV's)? Quite often crashing when spawning a specific unit or group of units is caused by an error in one of the sound files that was introduced when the most recent patch was installed. Reinstalling from the full install file is the fix for this particular problem.[/quote']

I'm an inf guy so i never spawn armour so i guess its the inf weaponry. Cheers caber.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.