• Announcements

    • CHIMM

      RAT Chat Sunday 12/8 3pm server time!!!!   12/07/2019

      CRS is working overtime preparing and setting up the NEW SERVERS at the Portland colocation. This Sunday, December 8th, at 3:00 pm CST/9:00 pm GMT (Greenwich Mean Time). XOOM and the RATs are hosting a live chat discussing the move, and what services will be temporarily impacted in the process. Live chat link will be provided in discord channels when available. We look forward to chatting with you!
Sign in to follow this  
Followers 0
vigour

Game Crashes to black screen after selecting server--PLEASE HELP!!---

8 posts in this topic

I'm new, just got the trial and I can't even play!!

I downloaded full install and i've been looking at other forums but everything I've tried has failed. I've uninstalled, deleted all files, and reinstalled and still the same thing. I've done the same steps again but restarted my computer, and still same thing.

I get to log in, and select a server, whichever one I pick (campaign or training) and click play.

Once I click play, the game loads real quick, and then it stops, shuts down to a black screen, and then go back to the desktop with no error warning, nothing.....

I have no clue what to do.

I'm running Windows Vista Home Premium, 64-bit SP2

4gb RAM, currently 314gb free space on hard drive/out of 500gb. I know I can play this game because a long time ago I played it on this laptop but quit because I couldn't get into it, and now I am...please help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm not sure if this is still a valid workaround but try running game as administrator.

Tried that as well, still no luck

I doubt that my laptop can't handle the requirements because I checked and i at least meet the minimum requirements to run the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tried that as well, still no luck

I doubt that my laptop can't handle the requirements because I checked and i at least meet the minimum requirements to run the game.

last time that happened to me it was a error patching the game, so i had to reinstall a fresh download of the full client.

http://installers.wwiionline.com/wwiiol0001328.exe

do you have to patch the game when authenticating from your current downloaded install? if its not 0001328 you might try downloading the full install again.

can you goto your start bar and type dxdiag, it'll bring up the DirectX diagnostic menu, Whats your exact processor name, and system memory amount, and your video cards stuff as well on the display tab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Processor: Intel® Core2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz (2 CPUs), ~2.0GHz

Memory: 3960MB RAM

DirectX Version: DirectX 11

Video Card name: Mobile Intel® 4 Series Express Chipset Family

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep that onboard intel grafics won't run the game on my wifes laptop with a faster cpu than your's.

I don't think it has the shaders the game's useing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.