Sign in to follow this  
Followers 0
celliott

Cell Host 20033 Disconnected every time I spawn

52 posts in this topic

Same issue - booted every 5 min or so....doesn't make sense since I never had anything resembling this error since I started playing in 2001. I have no clue what the issue could be. No problem before the latest patch...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here, CTD and 20033 since latest patch.

I run I-5 2500K, 8 Gb memory, 128 Gb SSD, 5850X-fire.

I say it should run ALL games without crashing.................:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Welcome Back, Soldier!

lol

Glad I am playing FREE ...... Why I quit paying for CTD and other problems. Now Host Errors!!! .... So is the HOST your end or my end.

Nice try but it did not work AGAIN.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I get this too. I've got gigabit ethernet all the way to my modem, which is on a 20mbit cable connection.

Obviously not my PC since I run games like BF3 at max settings on eyefinity with near 60fps.

Speaking of which, This game is awesome on triple screens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

New CTD error today with latest build. Chat Host Disconnected followed by immediate crash to desktop after about 10 minutes play in a quiet area. Cant remember the number it was something like 10033 but as it CTD I cant be certain.

Game = still broken.

Doesn't look like I'm going to get any worthwhile play out of this whole month subscription, which has turned out to be nothing but beta testing a broken game. Probably just going to unsubscribe and uninstall this game permanently unless there is a drastic improvement over the remain 2 weeks on my sub.

:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I figured out why these 200033 errors keep happening, It's black friday and all those people who trampled over each other at walmart this morning are getting home with thier new Wiis, xboxs ps3, etc and thier all going on line at the same time. This effect happens every year thanksgiving and christmas, check the backbone latency logs if you can find them.

The only thing that can fix this is time. Eventually all the little brats will be forced to sleep by their parents or the games WILL BE TAKEN AWAY I MEAN IT, GO TO BED NOW.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think I fixed it - what I haven't done since the last patch was, of all things, REBOOT my laptop...after the reboot, the CTDs stopped and I was able to play without any problems.

Simple, yet it worked...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Darn it, i was able to login for abit this morning, first time i logged in and was able to move around in-game. Switched to another mission and "lost host". Figured we might be good now. Been about a week and a half since i could play without disconnections or just login in general. I have 2 accounts locked in for a year which i cannot unsubscribe. I have 2 accounts which are unplayable. I Love this game and continue to recommend it. I wonder how close we are to a fix, if anyone knows? I feel bad for the returning vets, hope we can tell them its going to be o.k.. Are there people playing now with no problems? Cuz if there are, thats a good sign, right? Downloaded aces high and could not login to online arenas, but could fly great offline. Downloaded Rise of Flight last night and it works great although its frigging difficult to get off the ground. I will play the free versions of these games as my money stays with ww2. Good luck, Rats, and please update on game status if you have a minute. Yes, i turned my settings down and yes, ive turned off everything in the background and yes, i have a high end system what can run a mission to mars. Oh, im not running on dial-up. I often wonder how much playability has to do with an inconsistent internet connection, and have to wonder what the ideal set-up is to play this game like i have in the past, without error. Who is playing right now without issue, anyone? If you are playing without issues, do you live next door to the server? Perhaps someone could find out who is playing without issues and let me know how they have accomplished this, i will try the same, thankyou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suddenly the same issue. I have a gaming computer and they want me to lower visibile limits and player visible? Did they build a game only for the most eliete of computers? I'm thinking that a few more bug fixes and/or improvements will be the end of this game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Logged in. Played for about 10 mins.

Cell Host 126 dumps everyone defending Arras.

Played another game thats not buggy as ****.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, this is getting silly.

Instant 126 or 20033 error if I try to switch brigades, but if I just pop

into the same brigade after rebooting, I can play for about 10 min, then get

126 or 10033 error.

Troubleshooting steps taken (reboot and attempted to login after each

step):

1- Reboot after patch cell host disconnect (When in doubt, REBOOT!)

2- Updated Nvidia drivers

3- Updated Creative sound drivers

4- Uninstall, full reinstall from FTP site (ftp://downloads.wwiionline.com/)

5- Installed .Net 4 (per Gopher's suggestion about the original CTD error from a couple days ago)

6- Lowered vis limit

WW2_Log.txt

[sat Nov 26 18:45:01.700 2011] t:0 closing code:30100[sat Nov 26 18:45:02.672 2011] t:1 closing code:30006[sat Nov 26 18:45:03.572 2011] t:2 closing code:30006Sat Nov 26 18:45:03 2011 network election of 2 addresses: 
66.28.224.143:721ms. 209.144.109.143:648ms. Winner: 209.144.109.143[sat Nov 26 18:45:04.175 2011] t:3 srvInf[sat Nov 26 18:45:04.175 2011] t:3 on:1 h:3515903375 p:27015 aMap[sat Nov 26 18:47:21.310 2011] t:3 pAcc[sat Nov 26 18:47:21.650 2011] tciRx ro:2 ip:0.0.0.144[sat Nov 26 18:47:21.653 2011] t:3 sNot[sat Nov 26 18:47:21.653 2011] ! no cell for rvj[sat Nov 26 18:47:21.824 2011] Netcode2: netcode2 usage disabled by server.[sat Nov 26 18:47:21.824 2011] t:5 on:1 h:3515903376 p:27015 aCell[sat Nov 26 18:47:21.824 2011] redired[sat Nov 26 18:54:57.569 2011] spe[sat Nov 26 18:54:57.569 2011] t:5 sending pEx[sat Nov 26 18:54:57.683 2011] pmr[sat Nov 26 18:54:57.683 2011] t:5 closing code:30014[sat Nov 26 18:55:01.578 2011] redired[sat Nov 26 18:55:02.021 2011] t:3 pAcc[sat Nov 26 18:55:16.058 2011] t:3 pAcc[sat Nov 26 18:55:16.678 2011] tciRx ro:2 ip:0.0.0.144[sat Nov 26 18:55:16.680 2011] t:3 sNot[sat Nov 26 18:55:16.680 2011] rvj[sat Nov 26 18:55:16.852 2011] Netcode2: netcode2 usage disabled by server.[sat Nov 26 18:55:16.852 2011] t:6 on:1 h:3515903376 p:27015 aCell[sat Nov 26 18:55:16.852 2011] ! cell active[sat Nov 26 18:55:16.852 2011] redired[sat Nov 26 19:07:30.297 2011] spe[sat Nov 26 19:07:30.297 2011] t:6 sending pEx[sat Nov 26 19:07:30.403 2011] t:6 closing code:30014[sat Nov 26 19:07:30.428 2011] pmr[sat Nov 26 19:07:34.311 2011] redired[sat Nov 26 19:07:34.684 2011] t:3 pAcc[sat Nov 26 19:07:37.032 2011] tciRx ro:2 ip:0.0.0.144[sat Nov 26 19:07:37.034 2011] t:3 sNot[sat Nov 26 19:07:37.034 2011] rvj[sat Nov 26 19:07:37.206 2011] Netcode2: netcode2 usage disabled by server.[sat Nov 26 19:07:37.206 2011] t:7 on:1 h:3515903376 p:27015 aCell[sat Nov 26 19:07:37.206 2011] ! cell active[sat Nov 26 19:07:37.206 2011] redired[sat Nov 26 19:12:08.589 2011] t:3 closing code:30014[sat Nov 26 19:12:08.589 2011] t:3 got ENOTCONN:126[sat Nov 26 19:12:09.184 2011] Netcode2: netcode2 usage disabled by server.[sat Nov 26 19:12:09.184 2011] t:8 on:1 h:3515903376 p:27015 aCell[sat Nov 26 19:12:09.184 2011] ! cell active[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] t:7 closing code:30006[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] t:7 got ENOTCONN:126[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] Lost connection to cell host connection error 
(#7): 126 - Not connected[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] t:7 ec:2 fce/no client[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] spe[sat Nov 26 19:12:10.099 2011] pEx/no cell[sat Nov 26 19:12:14.149 2011] redired

DxDiag at following link:

http://www.box.com/s/e5mrrxo7ybgtkfx17qc1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Logged in. Played for about 10 mins.

Cell Host 126 dumps everyone defending Arras.

Played another game thats not buggy as ****.

I did realize that this error only happened while in the big cities....hmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well i gotta say it, i stopped playing due to the bugs, im back to try out the game with the beachhead breakout.

what did i find, Error 126 and 20033 constantly sometimes both at the same time, 20033 kicks me back to the unit selection screen and 126 while im there contemplating ANOTHER game restart.

I'm sorry but i will not be subscribing again until i can confirm that these errors have been fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20033 everytime i spwn in' date=' 126 too almost everytime[/quote']

Same here audimrfy, good to see your still here though S!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I did realize that this error only happened while in the big cities....hmmm

Not quite sure what you are trying to say here.

This host disconnect bug can occur at any time and any location, it is a server side error. Nowhere did I indicate 'only in big cities'.

I've had just as many cell host disconnects out in the wild fighting at FBs as I have in cities.

What was significant about my reference to Arras was the amount of Axis players simultaneously disconnected trying to defend what is the primary Allied target. Many just logged off for good in disgust after that happened.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lower your Visible Player Limit and Level of Detail. We're using much more bandwidth with fatter packets (depending on your settings), and when there are more people around you, it adds up.

Also kill other network active apps running in the background.

I am set on the lowest possible and tonight I got kicked nearly every other time. Things are also warping.

I did a ping test, 4 packets sent out, 4 back etc and I passed with zero failure. I set the preferences on "best," then primary, then secondary and all three times it failed.

It really is if I am not allowed to play the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This scenario has not done us any good. I am also getting this error but not every day.

Not very happy. I look forward to getting old campaing rolling again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I managed about an hour of play last night without a cell host disconnect which is a pleasant change. Unfortunately TZ3 is back to being a ghost town presently so it wasn't much fun.

I dont know if the absense of players was linked to the absense of cell host issues, but if that is the case, having no players at all should fixed it completely ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having this error consistently. Totally ruins any desire to play when you spend time climbing to good altitude in a plane and then see the camera spinning around you as you DC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game has become unplayable for me. It's been about 3 weeks since the new patches came out and my ctd's are just as bad, if not worse now.

I was in game for 10 min tonight, with 3 straight ctds before I just gave up.

I'm highly frustrated and disappointed, but I cannot play the game at the current conditions.

thewench

Share this post


Link to post
Share on other sites
Game has become unplayable for me. It's been about 3 weeks since the new patches came out and my ctd's are just as bad, if not worse now.

I was in game for 10 min tonight, with 3 straight ctds before I just gave up.

I'm highly frustrated and disappointed, but I cannot play the game at the current conditions.

thewench

3 for 3 for me tonight. No way would I actually pay to play this game. Its never been this bad for me until tonight. Funny how it happened after they supposedlt fixed their server.

20 games on a 6 mo old I-7 system and not one other one hiccups.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Im having the same problems aswell. Gunna give the rats a little more time to figure things out. Im not happy with the way the game feels, looks sounds, the death delay. even the tank battles suck now with the super sherm. Day1 player might just be on the way out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The game is unplayable. Cellhost 126. I rarely had any issues with this until the past 2-3 days and now it's kicked out every 2-4 minutes. It's almost like they did something to fix the problem and it made it worse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.