Jump to content
Welcome to the virtual battlefield, Guest!

World War II Online is a Massively Multiplayer Online First Person Shooter based in Western Europe between 1939 and 1943. Through land, sea, and air combat using a ultra-realistic game engine, combined with a strategic layer, in the largest game world ever created - We offer the best WWII simulation experience around.

Sign in to follow this  
GOPHUR

1.34.6 Live Test - UPDATED

Recommended Posts

GOPHUR

We're working on the next live patch and need your help. The last test led to a beta release but we've had to use the beta for other purposes over the weekend.

This is a release candidate for the next version of WWIIOL. Version 1.34.6.

The client changes that will be going live are largely connection fixes that address:

- reconnecting to the mmhost without getting a chat disconnect

- respawn without crashing

These account for the majority of current issues.Most of the connection issues should be squared away in this client. We'd like to release this before the Holidays but we need feedback and testing and a closed beta does not give us enough for confidence.

THIS IS UNTESTED BETA SOFTWARE!!!

OK technically this isn't that big a deal but I need to let you know that I HAVE ERASED HARD DRIVES BEFORE!!!

Still here? Good. Pretty simple.

To run the test executable download and run this file:

http://downloads.wwiionline.com/wwiiol1345btest.exe

When you have completed testing you should return to the release executable by running this installer:

http://downloads.wwiionline.com/wwiiol1345buntest.exe

If you are having connection issues then please try and replicate them. Make sure to post here or in your other thread what your experience is.

Thanks for helping.

P.S. If it works for you then tell your friends to try it out too. If it is a giant pile of fail, well, then let's just keep this between us shall we?

Share this post


Link to post
Share on other sites
binky

OK, here's my experience. Prior to the test, I had minimal CTDs when switching brigades between distant areas of the map, so that's what I tried testing.

Download test executable and loaded game.

1. Spawn UK Army at Haybes, dead to rifle - AAR in game is unavailable.

2. Spawn UK Army at Haybes, dead to LMG - AAR shows KIA, CSR shows KIA.

3. Spawn UK Army at Haybes, dead to LMG - AAR shows KIA, CSR shows KIA.

4. Exit mission and go AFK for 10 minutes. (Testing my sometimes CTD after afk.)

5. Join new mission at FB - dead to Engineer - AAR shows KIA, CSR shows KIA.

6. Change from UK Army to RAF and create mission at Antwerp and spawn in.

7. Less of a pause spawning in than when I would normally CTD.

8. Depspawn on field - AAR shows KIA, CSR shows RTB (ID 375736)

9. Leave mission and join existing mission at RAF Brussels.

10. Spawn without CTD and despawn on the field - AAR shows KIA, CSR shows RTB (ID 375836)

11. Leave mission and move to FAF at Montfaucon, create mission and spawn in.

12. Take off and fly for 5 minutes, then land at Montfaucon - AAR shows KIA, despawn screen showed RTB to Mont, CSR shows RTB.

13. Close and restart game.

14. Join French Army at a FRU at Flavion, despawn and receive no AAR in game, CSR OK.

15. Respawn at same FRU and immediately despawn - AAR shows KIA, CSR shows RTB.

16. Go AFK 10 minutes at brigade selection screen.

17. Move from French army at Flavion to RAF at Ramsgate and create mission. No CTD on spawn.

18. Fly to Folkstone and despawn to an RTB on the despawn window, AAR shows KIA, CSR shows RTB.

19. Move to a French army mission at the Flavion-Dinant FB. Receive Netcode2 failure message.

20. Spawning and despawning results in KIA in AAR and RTB in CSR.

21. Spawn at a FRU deployed while I was on this mission, FRU is invisible to me.

Have fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites
GOPHUR

Not getting any of these KIA when should be MIA issues. Are you still seeing them?

I am getting the "no aar can't spawn" bug on some of my missions. Seems random. Maybe when I change places or maybe when I die. Not sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrfancyp

I did some testing as well (spawned infantry to an AB, depot or FB, despawned and spawned again in another city). Here are loading times for each spawn attempt:

1:3 seconds

2:6 seconds

3:4 seconds

4:3 seconds

5:9 seconds

6:10 seconds

7:4 seconds

8:6seconds

9:9 seconds

10:5 seconds

11: CTD after about 5 seconds with following error message (which I didn't see before):

picture.php?albumid=19&pictureid=9354

I also noticed that the equipment I spawned wasn't properly returned much as binky described (KIA in AAR and equipment not returned to unit list).

Share this post


Link to post
Share on other sites
binky
Not getting any of these KIA when should be MIA issues. Are you still seeing them?

I am getting the "no aar can't spawn" bug on some of my missions. Seems random. Maybe when I change places or maybe when I die. Not sure.

I won't be able to try again until later tonight.

I was getting the no AAR on 1st sortie only, after loading the game (#1 and #14 in my original list above). All subsequent sorties AAR showed mission result of KIA regardless of actual status of RTB, RES, MIA, KIA, but CSR and the despawn window showed correct status.

I never received a CTD with the test client, but I'm not getting a lot anyway, so not sure I'm a great test case for that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
obewon

Still can't launch game on or offline, I get to the load screen, then when the loading bar reads "mutitextures" the game Hangs and screen goes Black. The only way I can get back to desktop is with the Task manager and shut it down. some times it leaves my desktop and IE garbled until I reboot. I have installed the latest drivers from AMD and re-downloaded And installed 1.34.6 with these results.

I then tried your first step above and was able to launch offline, I the tried your 2nd step above and tried offline again and failed exactly as before.

Haven't tried online since the server hasn't been up

example hang error messages below, most seem to vary somewhat each time.

Description:

A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:

Problem Event Name: AppHangB1

Application Name: ww2.exe

Application Version: 34.6.2.5114

Application Timestamp: 4ee64511

Hang Signature: ab50

Hang Type: 2048

OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1

Locale ID: 1033

Additional Hang Signature 1: ab50c89f09991f178eb919c4810316c5

Additional Hang Signature 2: 808b

Additional Hang Signature 3: 808b5e89c29665f0c671e3fd92ba97e9

Additional Hang Signature 4: ab50

Additional Hang Signature 5: ab50c89f09991f178eb919c4810316c5

Additional Hang Signature 6: 808b

Additional Hang Signature 7: 808b5e89c29665f0c671e3fd92ba97e9

Share this post


Link to post
Share on other sites
GOPHUR

Obe your errors don't sound at all related to this test exe. Sounds like a hardware problem.

We should start a new thread to address your issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites
binky

Download and installed test exec again.

1.) Load game

2.) Select FAF brigade at Montfaucon

3.) Select P36 (shows 40 in supply)

4.) Click enter world and spawn in hangar

5.) Hit ESC and then OK on despawn window.

6.) No AAR results available, and no weapon reservation message in chat.

7.) Click enter world and receive message 'unit reserved is no longer available'

8.) cancel reservation

9.) Select P36 (shows 39 in supply)

10.) Click enter world and spawn in hangar

11.) Hit ESC and then OK on despawn window.

12.) AAR displays result:KIA, no reservation message in chat bar

13.) Click enter world and spawn in hangar

Very repeatable for me, but once again didn't receive any CTDs when swapping brigades from one end of the map to the other.

Share this post


Link to post
Share on other sites
obewon
Obe your errors don't sound at all related to this test exe. Sounds like a hardware problem.

We should start a new thread to address your issues.

??? 1.34.5 works just fine both online and offline !!

What could be the difference ?:confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
beazil

Just to add in - several kills showed in AAR, but not in stats. Onesies during our squad ops - just a heads up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
soloje

I have tested several spawn despawn respawn, changing brigade and units without CTD but still long time before spawn.

But at very low population host

anyway I don' t have this CTD issue all the time it's totaly irregular for me,.

Edited by SOLOJE

Share this post


Link to post
Share on other sites
GOPHUR
Download and installed test exec again.

1.) Load game

2.) Select FAF brigade at Montfaucon

3.) Select P36 (shows 40 in supply)

4.) Click enter world and spawn in hangar

5.) Hit ESC and then OK on despawn window.

6.) No AAR results available, and no weapon reservation message in chat.

7.) Click enter world and receive message 'unit reserved is no longer available'

8.) cancel reservation

9.) Select P36 (shows 39 in supply)

10.) Click enter world and spawn in hangar

11.) Hit ESC and then OK on despawn window.

12.) AAR displays result:KIA, no reservation message in chat bar

13.) Click enter world and spawn in hangar

Very repeatable for me, but once again didn't receive any CTDs when swapping brigades from one end of the map to the other.

Testing the fix for that now. Will have a new test exe or a live patch later today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
GOPHUR
??? 1.34.5 works just fine both online and offline !!

What could be the difference ?:confused:

Hmm. I don't know. No changes graphics wise. You seem to be getting errors all over the damn place.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...