• Announcements

    • BLKHWK8

      Squad vs Squad Battle for Notre Dame Postponed   08/03/2018

      The event for this weekend will be postponed... We have not been able to get a solid commitment to run the event. I will be posting a poll to select a better date and time. Poll:    Welcome back our Squad vs Squad events. Please check out the forum post here   
sluggo

Unable to connect to the authentication server

26 posts in this topic

Hi all,

I've been tried logging in a few times tonight and keep getting the message "Unable to connect to the authentication server." Earlier I was getting browser errors just trying to get to the wwiionline website. Are there server issues? Or maybe issues  on my ISP side? I'm COX cable in SoCal, just wondering if anyone is seeing the same.

Best regards,

Sluggo

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah waky I was just reading another pot over in the Windows Support forum saying the same. So I guess CRS are having issues. Don't feel so alone now :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

OHM we had a squaddie try to log on we were all in game he was unable to get in. This was around 11:39 PM 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was having issues as well then updated security cert for the server windows wouldnt allow me to go to web page or log in.

S!

Share this post


Link to post
Share on other sites

We had a mishap with a switch over to a new ISP line and things should be back to normal now 

Share this post


Link to post
Share on other sites

And it's down again? Can't get to authentication server to sign in for online play.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Game monitor says campaign is up, and says Duren is under cap (with low population)...

But as said, authentication server is down (or DNS pointing to something that is not there)

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a DNS issue going on - the team is working to resolve it.  

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

or from PlayGATE.0.log:

Quote

I [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# Regions
I [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# TOS
I [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# Regions follow-up
I [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# No regions using US defaults
I [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# Auto-selecting Playnet
M [2017-06-19 22:13.05.229 :0] 0# lookup(auth.playnet.com) no addresses

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are admin on YOUR computer, and really reallly know what you are doing, then following gets you in

(but you need to tare this fix apart when DNS issue is fixed):

In your hosts file (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) add following line:
204.237.246.55 auth.playnet.com

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

same issue now  17:23 pm EST

1. can't log into game (authentication server error)

2. can't get to forums from forums weblink on site but 

3. can get to forum via old direct book mark 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, wockawocka said:

If you are admin on YOUR computer, and really reallly know what you are doing, then following gets you in

(but you need to tare this fix apart when DNS issue is fixed):


In your hosts file (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts) add following line:
204.237.246.55 auth.playnet.com

 

OK, I'm done farting around with Windows 10 not letting me edit the file, and tired of going through the mickey mouse permissions regime. Let me know when this is fixed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5:53 est  / 19.06.17 > server is now available but in maintenance mode:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.