• Announcements

    • BLKHWK8

      Squad Rat Chats   06/28/2018

      We will be having an Axis Squad and Allied Squad Rat Chat next month.  Please join us for a meeting with @XOOM @HATCH and @OHM to touch base with the Rats to go on a QA session.  Axis Squad Chat - July 28, 2018 2pm Server Time Allied Squad Chat - July 29, 2018 2pm Server Time.
Sign in to follow this  
Followers 0
nkelly

Game resets to default settings..

30 posts in this topic

Since last patch i downloaded the whole client rather than just patch (last time just patched i could'nt get the game to start) now every time i log in i get all the message's popping up like i'm playing for the first time,also my convergence on all AC is set back to zero,i have to go through preference's every time and reset everything..... i've deleted the game completely out of my  PC and downloaded a new client (1.35.13.3) 3 times now and its still resetting to default...

Only thing that stays is my settings in the keymapper... except AC convergence...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may need to go into your documents folder> BattleGround Europe folder > and delete the wwiiol.xml file and let the game make a new one with the settings you want

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deleted that file went into game re did all my setting's redid AC convergence's,but its still resetting all those changes back to default *sigh*,all my other setting's like flaps i program to my JS ,engine start,controlling AA guns with mouse all those type of things are staying except for the AC gun convengce's in the key mapper and everything in preference's is resetting..

Share this post


Link to post
Share on other sites

convergence is in the CFML
Right click game ww2.exe run as admin
let it load offline, pick a unit in the keymapper
enter its convergence in the box, and click to save.
Close game, relaunch in offline mode, tell me if it stays (the convergence)

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, merlin51 said:

convergence is in the CFML
Right click game ww2.exe run as admin
let it load offline, pick a unit in the keymapper
enter its convergence in the box, and click to save.
Close game, relaunch in offline mode, tell me if it stays (the convergence)

Loaded offline as admin set convergence closed game,started game as non admin convergence back to default 0...did the same again but this time i reloaded the game as admin,same convergence set to 0... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

It would seem that it has lost the ability to write to your CFML files

If you pick, say an H75 in keymapper
and set convergence and then change just one key, and click to save
then exit game, do you now have an H75.cfml ?
That is what should happen, if not, the game may not be allowed to write to the folder for some reason

If not, it may be worth looking at the properties of the documents\battleground europe folder
and check permissions and ownership

 

Also, to verify game is telling the truth about 0
type .conv with the chosen unit spawned

 

Edited by merlin51

Share this post


Link to post
Share on other sites

As merlin said, make sure that the folder isn't set to read only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Battleground Europe Properties

Attributes: Read only (only applies to files in folder) is checked

Hidden : unchecked

 

XML Document Attributes: Read only is unchecked and Hidden is unchecked..

 

Edited by nkelly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ran out of idea's ey  ?????  Any CRS have any idea's after all its your dopy game or dont ya give a [censored] ?? maybe i'll go spend me sub money on another game..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you make sure that read only is NOT checked for the folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Nick said:

Did you make sure that read only is NOT checked for the folder?

When i un check the read only box then click apply  when i go back into the folder properties the read only box is checked again ??  There's 2 Battleground folders,the first one u double click then there's another with the files in it both have read only checked on both and everytime i uncheck them  and hit apply i go out then back the box's are checked again on both  ??? why do they keep resetting themselves ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

They are read/write by default. Only thing I can suggest is make sure you are logged in as admin on your rig then set them to read/write.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/5/2018 at 6:38 AM, nkelly said:

When i un check the read only box then click apply  when i go back into the folder properties the read only box is checked again ??  There's 2 Battleground folders,the first one u double click then there's another with the files in it both have read only checked on both and everytime i uncheck them  and hit apply i go out then back the box's are checked again on both  ??? why do they keep resetting themselves ..

Sorry been tied up a bit
Perhaps something happened to the BG folder.
Try copyingt the files to a safe spot, your cfmls and xml
then delete that folder and create a new one, see how it does, if it works in offline mode
if it does then copy your cfmls back into it

Windows can sometimes screw up a folders properties

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deleted the BG folder but no good,it still wont save my preferences *sigh* or convergences..  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like it could be a Windows problem to me. Have you tried searching on the net for the read only issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe the folder settings are "read only". When it is, set the folder rights to read and write but i think u checked this already..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just checked my /..Documents/Battleground Europe folder and it's set to the same as yours @nkelleySo that probably isn't the problem.

What is your full path to the Battleground Europe folder, does it contain any special characters?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Convergence is actually saved in the wwiiol.xml file, that is the file that for some reason isn't being either saved or read or both.

Can you open the wwiiol.xml file in any text editor and see whether it has any entries like the following.

<value name="convergence.12869" type="long" value="250"/>

Then spawn in offline and reset convergence to some random value, close the game down, open the wwiiol.xml file in a text editor again and see if there are any new convergence entries or an existing entry with the new value that you chose above.

If nothing has changed then for some reason the game doesn't have access to the wwiiol.xml file.

Edited by Nick

Share this post


Link to post
Share on other sites

I go into offline set convergence at 300m  <value value="300" type="long" name="convergence.17473"/> log out go into xml file and its there,as soon as i go back into the game all my settings are back to default...

once i do all my settings and alt/tab out of the game and look in the XML file i see them all there,then i log out then look at the XML file they are still there,BUT as soon as i log back into the game then alt/tab before i do my settings AGAIN there all gone and back to just this

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<message what="0">

<value value="255" type="long" name="app.awshigh"/>

<value value="65535" type="long" name="app.awslow"/>

<value value="7417" type="long" name="app.loadtime"/>

<value value="255" type="long" name="app.pponok"/>

<value value="65280" type="long" name="app.ppook"/>

<value value="12" type="long" name="app.version"/>

<value value="true" type="bool" name="config.authoritative"/>

<value value="true" type="bool" name="quickhelp-offline"/>

</message>

UPDATE:

I just rebooted my PC then went into BG XML file and all my settings are still there,when i re did my setting i chose the FW190 this time and set my conv to 280m then i respawned the plane ALT/TAB out of game checked the XML fime the convergence was listed the same as above 300 BUT after i restarted my PC then checked the XML file the conv was at the 280 that i set ????

 

Just went back into offline jumped back into the FW190 conv is back to 0m  BUT ALT/TAB out of the game and look at the XML file its showing 

<value value="280" type="long" name="convergence.33860"/>

This is my XML file once i do all my settings

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<message what="0">

<value value="255" type="long" name="app.awshigh"/>

<value value="65535" type="long" name="app.awslow"/>

<value value="0.524656" type="float" name="app.corpsecount"/>

<value value="true" type="bool" name="app.corpses"/>

<value value="0.529243" type="float" name="app.corpsetime"/>

<value value="11" type="long" name="app.fontsize"/>

<value value="2" type="long" name="app.hudvisible"/>

<value value="0" type="long" name="app.iconmode"/>

<value value="false" type="bool" name="app.languagefilter"/>

<value value="7299" type="long" name="app.loadtime"/>

<value value="255" type="long" name="app.pponok"/>

<value value="65280" type="long" name="app.ppook"/>

<value value="1920x1080x32" type="string" name="app.resolution"/>

<value value="37" type="long" name="app.shadowreceivers"/>

<value value="0" type="long" name="app.shadows"/>

<value value="0" type="long" name="app.shadowsizeselect"/>

<value value="false" type="bool" name="app.showcredits"/>

<value value="Primary" type="string" name="app.sound"/>

<value value="19967" type="long" name="app.squadcolor"/>

<value value="false" type="bool" name="app.squadinvites"/>

<value value="false" type="bool" name="app.usenetcode"/>

<value value="12" type="long" name="app.version"/>

<value value="\\.\DISPLAY1" type="string" name="app.video"/>

<value value="true" type="bool" name="config.authoritative"/>

<value value="280" type="long" name="convergence.33860"/>

<value value="0" type="long" name="hud.alerts.textmode"/>

<value value="0.040000" type="float" name="hud.minimap.scale"/>

<value value="true" type="bool" name="quickhelp-offline"/>

<value value="244.266663" type="float" name="view.chat.x"/>

<value value="2.177778" type="float" name="view.chat.y"/>

<value value="true" type="bool" name="view.game-alerts.visible"/>

<value value="362.000000" type="float" name="view.game-alerts.x"/>

<value value="480.875000" type="float" name="view.game-alerts.y"/>

<value value="889.316650" type="float" name="view.kenny.x"/>

<value value="56.555557" type="float" name="view.kenny.y"/>

</message>

Edited by nkelly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did everything ya said merlin but no luck,the only thing that stays is my changes in the keymapper things i set up for vehicles except convergences they are reset to zero *sigh*.

Share this post


Link to post
Share on other sites

and you made the xml file read only?

At this point the only thing i can think of trying is back up your cfml's, .calib file(s) and the xml and screenshots if you have any
then delete the battleground europe folder.
launch game normal, let it recreate the folder, dont worry about settings etc except your resolution
set convergence online, make sure to hit save in keymapper, then exit.
see if it stays or not, could be some kind of corruption in the folder or the xml or something.
If it stays, you can copy your cfml and calibs back, though i would probably just make a new xml by going through the game settings

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.